Actueel

achterbanvergadering maart
de ruchte

Beste leden en belangstellende, Graag nodigen wij u uit voor onze achterbanvergadering van maart. Deze vindt plaats in sociaal cultureel centrum De Ruchte (zaal 4). Aanvang is om 20.00 uur. Wij hopen op uw aanwezigheid!

Lees meer
Someren neemt afscheid van een bevlogen wethouder
Willy Hanssen

De Somerense gemeenschap heeft op maandag 29 februari 2016 afscheid genomen van wethouder Willy Hanssen. De gemeenteraad van Someren nam in de week daaraan voorafgaand al afscheid tijdens de raadsvergadering. Hanssen werd onder meer geprezen om zijn bevlogenheid, vastberadenheid en betrokkenheid bij het bedrijfs- en verenigingsleven. Na 8 jaar wethouderschap wordt Willy Hanssen per 1 mei 2016 de nieuwe directeur van Mengvoedercoöperatie De Samenwerking in Haastrecht.

Lees meer
Afscheidsreceptie Willy Hanssen

Al werkende in zijn derde termijn als wethouder in Someren heeft Willy, in goed overleg met zijn gezin, verder gekeken naar zijn toekomst. Een mooie functie is op zijn pad gekomen welke hem een andere uitdaging zal gaan geven. Willy gaat starten als directeur bij de coöperatie De Samenwerking in Haastrecht (Zuid Holland). Op maandag 29 februari is zijn afscheidsreceptie.

Lees meer
Zummers belang CDA
motie voor duurzame ontwikkelingen

Voor veel mensen is duurzaamheid allang geen vaag begrip meer, maar een wenkend perspectief. Een realiteit die we in Nederland in 35 jaar kunnen bereiken. Maar dan moet er wel wat gebeuren. De noodzaak om te verduurzamen is groter dan ooit. Nederland staat voor een enorme fysieke en sociale opgave. De toenemende CO2 uitstoot, het veranderende klimaat en grondstoffen die opraken, zoals olie. Hiervoor zijn grondige herzieningen nodig van onze maatschappelijke stelsels, van de energie- en watervoorziening. Naast de verbeteringen van technieken voor de toekomst zullen alle haalbare en beschikbare vormen van duurzame energie noodzakelijk zijn, om de doelstelling – Someren in 2050 energieneutraal - te behalen. Deze doelstelling is overigens alleen haalbaar, als alle partijen – zowel inwoners, bedrijven en overheden – hieraan meewerken.

Lees meer
Willy Hanssen
Wethouder Zummers belang CDA verlaat de politiek

Al werkende in zijn derde termijn als wethouder in Someren heeft Willy, in goed overleg met zijn gezin, verder gekeken naar zijn toekomst. Een mooie functie is op zijn pad gekomen welke hem een andere uitdaging zal gaan geven. Willy gaat starten als directeur bij de coöperatie De Samenwerking in Haastrecht (Zuid Holland). https://www.desamenwerking.nl/nl/

Lees meer